«Ідея була в тому, щоб створити їстівну упаковку з таким самим коротким терміном служби, як і продукти, які в ній містилися», – пояснила Aнна Глансен, засновниця Tomorrow Machine.
Таким вимогам відповідають матеріали на основі картоплі.
Процес розкладання запускається після того, як пляшку очищено та водостійкий бар’єр зруйновано. При контакті з водою негайно починається реакція, яка безпечно руйнує матеріал на основі картоплі приблизно через 17-20 хвилин.
Проєкт було підтримано стратегічною інноваційною програмою BioInnovation, спільним підприємством Vinnova, Formas та Шведського енергетичного агентства. Подальшу підтримку надано Дослідницьким інститутом RISE у Швеції та брендинговою агенцією F&B Happy.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook