Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який передбачає регулювання вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах.
«Проєктом акту передбачається запровадити процедури регулювання вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах, що пропонуються кінцевому споживачеві шляхом внесення змін до Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.
Автори законопроєкту зазначають, що високий рівень споживання трансжирних кислот підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 21% та деяких форм раку.
Так, згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, загальне споживання трансжирних кислот не повинно перевищувати 1% від загального споживання калорій — тобто менш як 2,2 грама на день за раціону у 2000 калорій.
Такі кислоти використовуються при виробленні технологічно оброблених харчових продуктів.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook