Розроблено чіткий алгоритм санітарного контролю умов, за яких можуть працювати продовольчі ринки, серед яких: допуск працівників та відвідувачів ринку виключно у медичній масці, респіраторі, температурний скринінг. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – передає кореспондент УНН.
“Міністерство охорони здоров’я та міністерство економіки розробили чіткий алгоритм санітарного контролю. Зараз планується відкриття продовольчих ринків, які будуть в змозі забезпечити все необхідне задля дотримання санітарних норм. Документ передбачає, що в умовах поширення коронавірусної хвороби COVID-19 агропродовольчі ринки повинні працювати із дотримання суворих вимог. Зокрема йдеться про наступне: допуск працівників, продавців та відвідувачів ринку виключно у вдягнутій медичній масці, в тому числі виготовленої самостійно, або респіратора”, – сказав Степанов.
Також Степанов розповів, що повинно бути проходження безконтактного температурного скринінгу, наявність на кожному вході, або в’їзді на територію ринку диспенсерів з антисептиками.
“Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку не повинна перевищувати кількості з розрахунку 1 покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку, проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця в кінці кожного робочого дня, відсутність неконтрольованої стихійної торгівлі на прилеглих до ринку територіях, для продавців також відстань між робочими місцями продавців не менше 3 метрів”, – розповів Степанов.
За його словами, повинно бути забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики COVID-19. Забезпечення контролю та дотримання вимог щодо профілактики поширення COVID-19 й оперативне усунення порушень.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook