З симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували 5 студентів Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку станом на 7 лютого. Про це інформує ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Стан хворих середньої важкості. Постраждалі знаходяться на стаціонарному лікуванні. За результатами бактеріологічного обстеження у всіх хворих встановлено етіологічну причину захворювання і це – сальмонела.
Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху лікарями-епідеміологами обласного лабораторного центру розпочато епідеміологічне розслідування. Встановлено, що спалах має побутовий характер, захворілі вживали привезені з дому м’ясні страви домашнього приготування. Зі слів захворілих страви зберігались в холодильнику. В студентських їдальнях і інших закладах громадського харчування не харчувалися.
Захворювання на сальмонельоз, рівень якого в області зростає, стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу проведеного фахівцями лабораторного центру, 22% з числа захворілих пов’язують захворювання з вживанням м’ясних продуктів, 38% — з вживанням яєць, 21% — з вживанням кулінарних виробів.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook