У неділю, 17 вересня, у Луцьку вже п’яту осінь поспіль, відбувся Фестиваль національної кухні. Дійство об’єднало кулінарів та підприємства харчової промисловості області, які вирішили почастувати лучан та гостей міста смаколиками власного виробництва.
Свою, продукцію презентували, зокрема, ТОВ «Радивилів-молоко», ТОВ «Забіяка», кухарі якого приготували смажені ребра та шашлики, а також мережа грузинських пекарень «Сулі гулі».
Розпочалося дійство із кількох ігор, які організатори підготували для наймолодших гостей. Так, у супроводі своєрідної «корівки» дітлахи, за допомогою рухів, змогли відтворити процес випікання хліба, а також зіграли рольову казку «Колобок».

Поціновувачі дійсно традиційних страв української етнічної кухні мали можливість посмакувати справжнім козацьким кулішем. Його, за автентичним рецептом, приготували учасники ВМГО «Школа козацького гарту».
«Рецепт козацького куліша не передається просто так. Тому ми пропонуємо охочим взяти участь у приготуванні, а потім ми можемо розповісти про рецепт «мінімального варіанту» куліша», – розповів, у коментарі «ВП» учасник ВМГО «Школа козацького гарту» Анатолій Костюк.

Варто зауважити, що в ході фестивалю лучани та гості міста мали можливість спробувати і кулінарні витвори не лише української, але й кримськотатарської, вірменської та азербайджанської національних кухонь.
«Ми тут готуємо і презентуємо плов, а також кримськотатарські солодощі – пахлаву. Також у нас є і кубете – слоєне тісто із цибулею, м’ясом і картоплею», – розповіла, у коментарі «ВП» учасниця фестивалю Ельміра Халітова.

Свої вироби презентували також бджолярі та майстри декоративно ужиткового мистецтва.


Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook