Супрун назвала їжу «від усіх хвороб» - Волинь.Правда

Супрун назвала їжу «від усіх хвороб»

Показати всі

Супрун назвала їжу «від усіх хвороб»

Медичні експерти та лікарі з усього світу постійно заохочують додавати більше овочів до свого раціону. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. глави МОЗ Уляна Супрун. Вона наголосила, що овочі – надійний захист від багатьох хвороб.

Так, зазначила Супрун, медичні експерти та лікарі з усього світу постійно заохочують додавати більше овочів до свого раціону. Наприклад, Британська Національна служба здоров’я (National Health Service, NHS) та Американське онкологічне товариство (American Cancer Society) радять щодня їсти 5 порцій овочів і фруктів. Одна порція – це 80 грамів. За словами в.о. міністра багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету другого типу, ожиріння та деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках та втрату кісткової тканини.

Крім того, овочі корисні для мозку: антиоксиданти в їхньому складі протидіють пошкодженню клітин і допомагають запобігти атеросклерозу, хворобам Альцгеймера та Паркінсона.Також овочі запобігають стресу, додала виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України. «Через емоційне виснаження люди схильні переїдати. Проте багато овочів містять поживні речовини, а також жирні кислоти омега-3. Вони допомагають боротися з тривожністю і депресією», – пише вона.

Та це ще не все – овочі допомагають зберігати здорову вагу, оскільки в них міститься клітковина, яка необхідна для швидкого насичення без шкідливих калорій. Супрун розповіла, що овочі покращують зір. Наприклад, бета-каротин, що міститься у моркві, успішно бореться з макулярною дегенерацією сітківки й катарактою.

«Багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, ожиріння та деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках та втрату кісткової тканини», – розповідає  Уляна Супрун.

Учням та студентам глава МОЗ також радить вживати овочі, адже вони корисні для мозку. Також вживання овочів допомагає запобігти важким хворобам. «Антиоксиданти в складі овочів, протидіють пошкодженню клітин і допомагають запобігти атеросклерозу, хворобам Альцгеймера та Паркінсона», – пояснила  вона.

Вживання овочів допоможе тим, хто хоче привести себе в форму і схуднути.«В овочах міститься клітковина, яка необхідна для швидкого насичення без шкідливих калорій. Водночас разом з овочами ви споживаєте більше корисних та поживних речовин», – пояснила очільниця МОЗ.

Для людей, які проводять багато часу за комп’ютером, овочі теж корисні – вони покращують зір та запобігають ризику появи хвороб очей. Наприклад, бета-каротин, що міститься у моркві, успішно бореться з макулярною дегенерацією сітківки й катарактою.

«Тож не забувайте їсти овочі за будь-якої зручної нагоди і будьте здорові», – підсумувала Супрун.

Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook