Студенти-кухарі «підкупляли» луцьких рестораторів українськими стравами (ФОТО) - Волинь.Правда

Студенти-кухарі «підкупляли» луцьких рестораторів українськими стравами (ФОТО)

Показати всі

Студенти-кухарі «підкупляли» луцьких рестораторів українськими стравами (ФОТО)

У середу, 20 грудня, в Луцькому Вищому професійному училищі відбувся Ярмарок кар`єри, в якому взяли участь представники ресторанного бізнесу Луцька, – про це повідомляє начальник відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості Юлія Харічкова. 

З червня 2017 року на базі училища функціонує Центр професійної кар’єри. За сприянням Луцького міського центру зайнятості для студентської молоді проводяться профорієнтаційні заходи, участь у яких беруть представники роботодавців.

Участь у заході, який проводили для студентів-кухарів, взяли представники ресторану «GRILL PUB», ресторації болгарської кухні «Чевермето», кафе-піцерії «Козача Левада», мережі супермаркетів ТОВ «Арго-р», кав’ярні-пекарні «Франс.уа», броварні «Карабас Барабас».

Захід провели у новому форматі. Майбутні кухарі демонстрували свої знання, вміння та навички, презентуючи представникам роботодавців власноруч приготовлені страви української кухні: салат подільський, вареники по-домашньому, борщ український, биточки по-селянськи, голубці, деруни, салат чернігівський, крученики, млинчики «Ласунка», печінка смажена з цибулею, риба в млинчиках, мазурки, чіскейк.

Українська кухня — національна кулінарія, яка має свою давню історію та славиться різноманітністю, нараховує сотні рецептів. Деякі страви мають багатовікову історію, як-от, український борщ.

Примхи ж національного характеру вимагали, аби ця їжа була смачною. Саме тому для більшості страв характерний складний набір компонентів (так, у борщі їх нараховується до 20), а також комбінування декількох способів теплової обробки продуктів (смаження, варіння, тушкування, запікання). Така технологія обумовлює неповторні смакові властивості, аромат і соковитість страв української кухні. Саме такими і були страви, приготовлені студентами.

Після проведення дегустації студенти спілкувались з представниками роботодавців, дізнаючись про умови праці, можливості проходження практики та працевлаштування. Працедавці, презентуючи свої заклади, пропонували студентам гнучкі графіки роботи та можливості кар’єрного росту. У себе в команді роботодавці хочуть бачити активних молодих людей, які бажають працювати.

Результатом проведеної зустрічі є домовленість між викладачами навчального закладу та представниками роботодавців про підписання договорів для проходження студентами навчальної практики.

Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook