Звичайне пиво завдає більшої шкоди печінці, ніж міцні алкогольні напої. Про це повідомляється у дослідженні вчених із Медичної школи при Університеті Індіани.
Дослідники з’ясували, що навіть невелика кількість напою може завдавати шкоди організму та викликати швидке звикання. Насамперед постраждає саме печінка.
В ході експерименту добровольцям регулярно давали пиво в такій кількості, щоб ті отримували 15 мл спирту. З’ясувалося, що навіть така кількість спирту б’є по здоров’ю. Раніше вважалося, що безпечною дозою є в середньому 30-40 мл спирту для чоловіків та 20-30 мл для жінок.
Вчені заявляють, що до пива пристраститися простіше через те, що це слабоалкогольний напій, який люди вважають не таким вже й шкідливим, тому п’ють його більше і частіше.
«Люди не вважають пиво алкогольним напоєм, тому пивний алкоголізм розвивається швидше і тягне за собою серйозніші наслідки, ніж розпиття міцних спиртних напоїв», – пишуть у дослідженні.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook