ТОВ «П’ятидні», вперше у своїй практиці, вирішили виростити нут. Про це інформує СПАС.
За словами головного агронома Романа Цизя, клієнти, які купували у підприємства горох, зацікавилися нутом, адже він користується попитом та добре збувається у ОАЕ та країнах Азії.
«Вперше цьогоріч посіяли 41 гектар. Два сорти – «Тріумф» та «Розанна». Складнощі під час вирощування виникли, оскільки за моїми спостереженнями, він достигає разом з пізніми сортами пшениці, тому потрібно одночасно збирати врожай. Труднощі виникли і тому, що дуже мало таких гербіцидів, які можна використовувати під час вирощування цієї культури. Він росте невисокий і повільно, тому неконкурентний з бур’янами. Для нуту не потрібно багато вологи, а оскільки у нас в цьому році її вистачає, то про перспективи вирощування говорити рано», – розповів агроном.
Нут (турецький горох) – зернобобова культура, схожий на горох. Його склад багатий на вітаміни та мінерали. Завдяки значній кількості білка нут посідає четверте місце після сої, квасолі та гороху, тому може замінити м’ясо в раціоні харчування. Нут – основний інгредієнт багатьох близькосхідних, середземноморських страв, також популярний в індійській кухні. Його застосовують як смажений, печений, екструдований інгредієнт снеків (закусок).
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook