У Волинській області в сільськогосподарській продукції виявили вміст радіонуклідів. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.
При аналізі результатів вибіркових досліджень із вмісту радіонуклідів в харчовій продукції та сировині, проведених лабораторіями радіологічного контролю відмічаються випадки перевищення допустимих рівнів з вмісту радіонуклідів не лише в дикорослинній сировині, а й в молоці, м’ясі та іншій сільськогосподарській продукції з господарств приватного сектора.
Лікарі нагадують, що споживання радіоактивно-забрудненої сировини призводить до значного збільшення рівнів накопичення радіонуклідів в організмі населення. Так, за даними центру радіаційного захисту населення обласної клінічної лікарні в 2017 році виявили перевищення контрольних рівнів вмісту радіонуклідів в організмі як дитячого, так і дорослого населення, що проживає на радіоактивно-забруднених територіях.
Тому, здійснення постійного моніторингу харчової продукції та сировини із вмісту радіонуклідів та надання рекомендацій населенню щодо правильної технологічної обробки є одним із методів попередження надходження радіонуклідів в організм людини.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook