З середини двадцятих років 20-го століття ці гібриди стали поширюватися і застосовуватися селекціонерами в колишньому СРСР, але поступово залишились тільки у колекціях розплідників. Зараз мода на все незвичне повертається, що змусило садівників згадати і про черевишню.
Професіонали запевняють, що зовні дерево подібне до звичайної вишні, проте висота дерева трохи нижче, його крона трохи більш розлога, а листя трохи більше.
Смакові якості плодів також подібні до вишні. При цьому розмір ягід та їх цукристість аналогічні черешні, що робить смак черевишні привабливішим, ніж класичні сорти вишні. Смак ягід дуже гармонійний. Перші сорти були досить теплолюбними, але результати селекції не змусили на себе довго чекати. Робота селекціонерів дозволила створити сорти повністю адаптовані до помірного клімату. Плодоношення дерева починається на третій рік після посадки і кожне дерево дає близько 10 кілограмів ягід за сезон.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook