На українському ринку набирає популярності фрукт-гібрид (фото) - Волинь.Правда

На українському ринку набирає популярності фрукт-гібрид (фото)

Показати всі

На українському ринку набирає популярності фрукт-гібрид (фото)

Цікаво, що перший гібрид вишні та черешні був виведений у Великій Британії ще в 17-му столітті, там і отримав назву «May Duk» – у перекладі «Травневий Герцог».

З середини двадцятих років 20-го століття ці гібриди стали поширюватися і застосовуватися селекціонерами в колишньому СРСР, але поступово залишились тільки у колекціях розплідників. Зараз мода на все незвичне повертається, що змусило садівників згадати і про черевишню.

Професіонали запевняють, що зовні дерево подібне до  звичайної вишні, проте висота дерева трохи нижче, його крона трохи більш розлога, а листя трохи більше.

Смакові якості плодів також подібні до вишні. При цьому розмір ягід та їх цукристість аналогічні черешні, що робить смак черевишні привабливішим, ніж класичні сорти вишні. Смак ягід дуже гармонійний. Перші сорти  були досить теплолюбними, але результати селекції не змусили на себе довго чекати. Робота селекціонерів дозволила створити сорти повністю адаптовані до помірного клімату. Плодоношення дерева починається на третій рік після посадки і  кожне дерево дає близько 10 кілограмів ягід за сезон.

Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *