Виробники сільгосппродукції самостійно, не чекаючи державних рішень, адаптуються до нових погодних умов, щоб врятувати урожай. Про це “Апострофу” розповів географ-метеоролог, кандидат географічних наук, директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда.
За його словами, виробники сільгосппродукції вирощують нові сорти з більш коротким терміном вегетації від посіву до дозрівання.
“Вони роблять все можливе для того, щоб територіальне поширення посівів по Україні було найбільш оптимальним, щоб отримати більш-менш гарантовані врожаї”, – сказав Кульбіда.
Вінз зазначив що в першу чергу змінюються технології – особливо підживлення культур.
“Це технології не тільки використання добрив, а й обробки різними хімікатами. Тобто все в процесі. Але без загальнодержавної підтримки і без державної програми адаптації до кліматичних змін різних галузей господарства і економіки Україні не обійтися”, – вважає Кульбіда.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook