На весіллі у Ківерцях гості могли отруїтися і продуктами, які в кафе принесли самі ж замовники кафе. Про це йшлося сьогодні, 28 серпня, під час оперативної наради в облдержадміністрації.
Директор Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко розповіла, епідросзлідування щодо зараження людей сальмонельозом на весіллі у ківерцівському кафе «Гопачок» досі триває. Одна із причин цього – те, що у кафе були продукти, які вже готовими принесли на частування замовники кафетерію.
Нагадаємо, що у Волинську обласну інфекційну лікарню, а також інфекційні відділення Ківерцівської та Маневицької районних лікарень загалом госпіталізували 37 хворих, в тому числі 7 дітей з проявами гострої кишкової інфекції. За словами Наталії Янко, з’ясували, що усі заражені вживали на весіллі курятину та яйця.
Наразі ж вивчають, які саме продукти (приготовлені вдома чи у кафе) спричинили отруєння. До слова, матеріали щодо керівника закладу «Гопачок», за інформацією начальника головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського, передали до суду.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook