Декілька тисяч євро: переможець "МастерШеф" продасть елітний трюфель, який відкопали в окопі бійці ЗСУ - Волинь.Правда

Декілька тисяч євро: переможець “МастерШеф” продасть елітний трюфель, який відкопали в окопі бійці ЗСУ

Показати всі

Декілька тисяч євро: переможець “МастерШеф” продасть елітний трюфель, який відкопали в окопі бійці ЗСУ

Переможець 9-го сезону кулінарного проекту “МастерШеф” Сергій Денисов виставить на аукціон український білий трюфель. Елітний делікатес знайшли бійці ЗСУ, коли рили окоп. За рідкісний земляний гриб можна отримати кілька тисяч євро – всі кошти підуть на допомогу нашим захисникам.

“Декілька днів тому мої знайомі військові хлопці у Львівській області копали окоп і наткнулися на трюфелі. Спочатку вони не знали, що це, поки один із них, а він – кухар, не подивився і не сказав, що це трюфель. Вони прислали їх мені, я все роздивився, обнюхав, скуштував – і це дійсно елітний білий український трюфель”, – поділився Сергій із виданням “КП” в “Україні”.

Денисов розповів, що спробує виставити лот від українських військових на аукціоні у Європі, а якщо не вдасться – в Україні. Він зазначив, що оскільки трюфель має історію, то за нього можна виручити пристойну суму.

“Зараз мої знайомі шукають експерта в Європі, який зможе зробити оцінку. Загалом за такий трюфель можна отримати кілька тисяч євро. Але тут ще й історія є – цей трюфель знайшли військові, і вони, так би мовити, хочуть його продати або обміняти на екіпірування. Тому можна виручити і більше. Але за умови, що зможемо виставити його на аукціон”, – сказав кулінар.

Фото: Особистий архів Сергія Денісова

“Якщо з аукціоном не вдасться – будемо тут якось поштучно його розпродувати. Або робити креми з білими карпатськими грибами, сиром і білим трюфелем, або частково розпродувати маленькою вагою (вага знайденого трюфеля – близько кілограма)”, – додав Сергій.

Трюфель – рідкісний земляний гриб, який має сильний аромат та служить натуральним підсилювачем смаку. Його використовують у своїх стравах усі респектабельні ресторани світу. На ринку 1 кг чорного трюфеля коштує від 300 до 1500 євро. А ціна на білий у 10 разів вища.

В основному білий трюфель можна знайти у Франції, Італії, Угорщині, Швеції та деяких регіонах США. Він росте в лісах на глибині 30 см. Знаходять його за допомогою спеціально навченої тварини – свині чи собаки.

В Україні також росте цей дивний гриб: переважно у Карпатах, Львівській області, Київщині та Вінниччині. Справа в тому, що в нашій країні трюфелі занесені до Червоної книги. Але продаж – легальний.

Фото: Особистий архів Сергія Денісова

Сергій Денисов народився у Батумі, але завжди казав, що його дім в Україні. З першого дня вторгнення Росії кулінар волонтерив у Києві: готував обіди для Нацгвардії, ЗСУ та інших людей, які потребують допомоги. Також переможець “МастерШеф-9” зі своєю командою пакували набори з їжею та товарами першої необхідності.

“А зараз, коли ситуація в Києві більш менш стабільна, до нас приєдналися багато людей, тому я вже виходжу на міжнародний рівень”, – розповів Сергій.

Тепер кулінар проводитиме благодійні івенти за кордоном та збиратиме кошти на допомогу Україні в Європі. Як це робить багато його колег з “МастерШеф” – Євген Клопотенко, Володимир Ярославський, Ектор Хіменес-Браво та Оля Мартиновська.

Фото: instagram.com/denisov.serhii

 

Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *