Цей продукт містить багато корисних вітамінів і мікроелементів, які необхідні для організму людини. Однак, важливо знати, чи можна кожного дня їсти яйця і чи є якісь протипоказання до вживання цього продукту.
Про це повідомляє РБК Україна.
Нутриціолог каже, що існує версія, що споживання яєць кожного дня може призвести до серцево-судинних захворювань, оскільки в жовтку є холестерин.
Зі слів нутриціолога Богдани Волошинович, яйця мають таку користь:
- вони є джерелом двох важливих макроелементів: білка та жиру;
- яєчні жовтки особливо багаті на білок, залізо і цинк, що є важливі для імунної функції, відновлення тканин і росту;
- містять велику кількість вітамінів A, D, E, K і кілька вітамінів групи B;
- яєчні білки менш калорійні, ніж жовтки, і мають багато необхідних вітамінів групи В, таких як вітаміни В2, В3 і В5;
- яєчний білок є найбільш легкозасвоюваним джерелом білка.
Загалом, “мінусом” яєць є те, що вони належать до переліку продуктів-алергенів. Тому цей продукт діткам вводять в раціон після року.
Нутриціолог каже, що існує версія, що споживання яєць кожного дня може призвести до серцево-судинних захворювань, оскільки в жовтку є холестерин.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook