Деякі продукти, які часто вживають люди, можуть викликати онкологічні захворювання. Канцерогени накопичуються в організмі роками. Наталя Малярчук досліджувала щоденний раціон українців і зібрала ТОП-3 найнебезпечніших продуктів,- повідомляє Сьогодні.
Перше місце в шкідливому рейтингу займають ковбаса, сосиски, шинка і бекон. Низка досліджень зв’язала регулярне вживання цих продуктів з високою ймовірністю раку товстої і прямої кишки. Дієтолог Інна Раілко застерігає: такі продукти слід негайно виключити з раціону.
На другому місці – копченості та продукти, смажені на маслі. Наприклад, крильця або картопля. Речовини, що виділяються під час їх приготування, токсичні для печінки і нирок. Любите картоплю фрі, чебуреки і смажені в маслі пиріжки? І їсте їх тривалий час? Ризикуєте опинитися на лікарняному ліжку.
І третє місце – найпідступніше для любителів здорового харчування. Ранні овочі та фрукти, зазвичай, містять велику кількість нітратів. Тому якщо переїсти салату, отруєння вам гарантовано. Дієтологи наголошують: якщо не можете цілком відмовитися від копчених сосисок, картоплі фрі та несезонних фруктів-овочів, хоча б мінімізуйте їх споживання.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook