Лідером подорожчання в Україні з 10 по 20 вересня є сало. Кілограм зріс у ціні на 2,4 грн. Про це написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“Найдорожче сало продають у Києві – 105 гривень за кілограм. Найдешевше на Тернопільщині – 32 гривні. Найвища ціна на соціальну свинину на Буковині – 114,2 гривень, а найнижча на Волині – 94,8”.
Також подорожчали яловичина, вершкове масло та яйця.
“Яловичина з кісткою є ціновим лідером в Києві та області – 127,5 гривень за кілограм. Найдешевша у Чернігівській та Черкаській областях – 97,3 гривень. Вершкове масло за десять днів подорожчало на 80 копійок, яйця – майже на 60 копійок”, – зазначив Дорошенко.
Ціни на соціальний хліб, макаронні вироби, пшеничне борошно і соняшникову олію залишились стабільними.
“З 10 до 20 вересня зросли в ціні 60% соціальних, тобто найбільш затребуваних, продуктів. Подешевшала на гривню гречка. Кілограм в середньому коштує 23,2 гривень. Овочі теж стали доступнішими. Цибулю продають дешевше на 40 копійок. Моркву, картоплю і капусту – на 20 копійок”, – додав Олексій Дорошенко.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook