Вживання жирної риби може знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань. Якщо їсти лосось та сардини двічі на тиждень, то цей показник знизиться на 1/5, пише Daily Mail.
Канадські дослідники з Університету Макмастера об’єднали 4 попередні дослідження, щоб вивчити дані більш ніж 190 тис. осіб із 58 країн.
Рівень раптової смерті та загальна смертність знизилися на 21% і 18% відповідно серед людей з серцево-судинними захворюваннями, які щотижня їли не менш як 175 г жирної риби – приблизно 2 порції. Окрім цього, ризик серцевого нападу чи інсульту у цих пацієнтів знизився на 16%.
Морепродукти, такі як лосось, форель, сардини та скумбрія, багаті жирами омега-3, які зменшують запалення в усьому тілі.
Один з типів жирних кислот омега-3, DHA, необхідний для росту і розвитку мозку немовлят, необхідний для підтримки нормальної функції мозку в дорослих.
Людський мозок майже на 60% складається з жиру, і приблизно 40% становить DHA.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook