З 12 травня на Волині діють карантинні обмеження «жовтого» рівня епіднебезпеки. Відповідно до оновлених даних МОЗу, щодо визначення регіону із значним поширенням COVID-19, Волинська область із «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки перейшла до «жовтого», – повідомили у Волинській ОДА.
Нагадаємо, що від 24 лютого 2021 року на рівні всієї країни діє базовий «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Однак у кожному регіоні «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень встановлюється відповідно до покращення чи погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19. Слід зазначити, що Кабмін продовжив дію карантину в Україні до 30 червня 2021 року.
Відтак, із «помаранчевої» карантинної зони область перейшла у «жовту», що означає покращення епідемічної ситуації та пом’якшення карантинних обмежень.
Отож, на період карантину, що діє в Україні, забороняється:
- перебування в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті без одягнутих засобів індивідуального захисту (маска, респіратор);
- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;
- самовільно покидати місця самоізоляції, обсервації;
- перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса страхування;
- перетин контрольних пунктів в’їзду на тимчасово-окуповані території Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса страхування.
Додатково в області залишаються карантинні обмеження відповідно до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. А саме забороняється:
- проведення масових заходів більше однієї людини на 4 квадратних метри;
- приймання відвідувачів у кінотеатрах із наповненістю залу більше 50%;
- перевезення пасажирів у громадському транспорті більше аніж сидячих місць;
- відвідування установ соціального захисту, у яких перебувають люди похилого віку, крім тих що надають послуги кризово;
- діяльність хостелів;
- робота після 24:00 та до 7:00 розважальних закладів (нічних клубів), закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів, тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
- проведення масових заходів всередині закладів громадського харчування для 20-ти і більше осіб.
Post Views:
39
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook