Вчені назвали продукти-супутники мігрені - Волинь.Правда

Вчені назвали продукти-супутники мігрені

Показати всі

Вчені назвали продукти-супутники мігрені

Вчені Американського інституту неврології склали список харчових тригерів мігрені, передає neurokc.com

Зокрема, мова йде про шоколад, через наявність в ньому кофеїну.

Тригером мігрені можуть також бути і молочні продукти, а саме: сир чеддер, блакитний сир і інші сири з пліснявою.

Також розвиток нападів мігрені може спровокувати жирна смажена їжа – продукти зі свинини, такі як бекон і свинячі відбивні – вони є харчовим тригером мігрені для багатьох людей.

Продуктами-супутниками мігрені можуть бути чай, кава і газовані напої. Так, кофеїн в малих дозах здатний вгамувати головний біль, у великих – спровокувати.

До переліку продуктів, що провокують мігрені, також входять:

  • алкогольні напої: найсильніші головні болі виникають через червоні вина або різні кольорові алкогольні напої;
  • горіхи, особливо арахіс;
  • овочі, особливо – квасоля;
  • авокадо:
  • випічка.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грам в тиждень.

Довідка: Червоне м’ясо – всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

 

Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *