Харчові добавки збільшують ризик смерті від раку. Зокрема, кальцій і вітамін D. Особливо, якщо порція перевищує 1000 мг на день. Про це пише dailymail.co.uk, передає Gazeta.ua.
Американські вчені з Університету Тафтса провели дослідження. Воно довело, що тільки поживні речовини з продуктів харчування можуть продовжити життя. У ньому взяли участь 27 000 людей. У них порівнювали вживання ряду поживних речовин зі швидкістю смерті від усіх причин, серцево-судинних захворювань і раку.
Виявилося, що вітаміни А і К, магнію і цинку знижують ризик смерті. Але вони мають бути взяті з продуктів, а не з добавок.
“Ви не можете перетворити погану дієту на гарну дієту з жменькою таблеток”, – попереджає професор Том Сандерс.
Це дослідження також підтверджує важливість визначення джерела поживних речовин при оцінці результатів смертності. Адже продажі добавок зросли на шість відсотків за п’ять років. Приблизно 34 % британців щодня приймають медичні добавки, тоді як у США цей показник наближається до 50 %.
Доповнення деяких вітамінів або мінералів може бути корисним людям, які знаходяться в групі ризику. Наприклад, фолієва кислота під час вагітності.
Дітей ж краще перевести на здорову дієту, багату овочами, горіхами, насінням, цільним зерном і фруктами. А ніж витрачати гроші на добавки.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook