Зараз ми всі перебуваємо у стані стресу. Першою в цій ситуації страждає наша імунна система. Про це в коментарі obozrevatel розповіла дієтолог Олена Юдіна.
“В дієтології немає такого поняття, що якісь продукти кращі для імунної системи, а якісь гірші. Всі так чи інакше на кожну людину діють по-різному. У кожного з нас різний рівень імунітету, у когось він міцніший, у когось слабкіший.
Якщо говорити про їжу як про аспект, що впливає на імунну систему, то в нинішній ситуації слід уникати вживання смаженого. Смажити їжу потрібно по мінімуму. Причому це стосується будь-яких продуктів: картоплі, котлет, сирників, відбивних тощо. Слід надавати перевагу відварюванню чи запіканню.
Коли ми смажимо їжу, виділяється дуже багато канцерогенних сполук. Накопичуючись в організмі, вони пригнічуватимуть імунну систему.
У нинішній ситуації, щоб підтримати імунітет, слід вживати овочі, фрукти, цільнозернові крупи, якщо немає протипоказань з боку шлунково-кишкового тракту. Якщо протипоказання є, овочі слід вживати у вигляді тих самих борщів, супів-пюре, рагу. Якщо говорити про фрукти, то це можуть бути запечені фрукти, наприклад, запечене яблуко.
Також обов’язково повинні бути в раціоні корисні жири. Це рослинні олії холодного віджиму. Також необхідно ввести в раціон яйця. Потрібно з’їдати одне варене яйце в день чи два яйця через день. Ще треба ввести в раціон масло з високим вмістом жирів, а крім того – горіхи, але знов-таки, буде краще, якщо ці горіхи будуть сирими, смажити їх не треба”.
Більше читайте новин на нашому телеграм каналі та на сторінці у Facebook